Сред заявилите, че ще гласуват, ГЕРБ води с 23 %, втори

...
Сред заявилите, че ще гласуват, ГЕРБ води с 23 %, втори
Коментари Харесай

Маркет линкс: ``Продължаваме промяната`` изпреварва БСП за второто място, Манолова влиза в НС |

Сред деклариралите, че ще гласоподават, ГЕРБ води с 23 %, втори са  " Продължаваме промяната " с 16,3%, а Българска социалистическа партия се обрисува да бъде трета политическа мощ - с 12.1 %.

Данните са от изследване на " Маркет линкс ", финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. Проучването е извършено измежду 1112 пълнолетни респонденти в интервала 2–7 ноември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Движение за права и свободи е четвърто с 11, 2%, „ Демократична България “ събира 10,5 на 100, " ИТН " на Слави Трифонов e на шестата позиция с подкрепа от 9,7%.



Според данните на  " Маркет линкс ", „ Изправи се БГ! Ние идваме “ имат поддръжката на 4,1 % от гласоподавателите. Под чертата са „ Възраждане “ - с 3 %, както и Вътрешна македонска революционна организация - с 1,2%.



Вотът за президент

Президентските избори евентуално ще се решат на втори тур. Сред решилите да гласоподават Румен Радев събира поддръжка от 46,7 на 100, a Анастас Герджиков - 25,6 %.

Кандидатът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ е трети - с 10,3 %, а четвърти е Лозан Панов (подкрепен от „ Демократична България “) - с  7,7%.



Решаваща за президентския избор е и интензивността. Твърда увереност, че ще гласоподават, показват болшинството от българите – съвсем 60 на 100. Други 19 % декларират, че евентуално ще го създадат.

Почти 5% от гласуващите не са избрали своя претендент и по този начин е допустимо пренареждане.

Данните са от изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и Маркет ЛИНКС, извършено измежду 1112 лица над 18 година в страната в интервала 02– 07 ноември 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР